Tip: cadeauspel - het leukste spel voor Sint en Kerst!

Geplaatst door Alyssa Gammoudy op

Het cadeauspel kan je zowel tijdens sinterklaas als met kerst spelen. Of eigenlijk wanneer je maar wilt! Ben je net als ik elk jaar de regels kwijt? Hier heb je een reminder! 

Wat is het cadeauspel?

Het cadeauspel wordt gespeeld in twee rondes. Het doel van het spel is om de cadeaus door middel van dobbelen te winnen. Om de beurt gooi je met de dobbelstenen. Het aantal ogen bepaalt welke actie genomen moet worden. Lees hieronder de regels en welke actie aan het aantal gegooide ogen is verbonden.

Tijdens de eerste ronde speel je totdat alle cadeaus zijn verdeeld en uitgepakt. Zo weet iedereen wat er te winnen vat. Dit kan even duren, dus een pauze tussendoor en veel snackjes zijn aan te raden! In de tweede ronde gelden er andere regels, en je speelt tot de tijd voorbij is. De cadeautjes die jij op dat moment hebt, zijn voor jou!

Ronde 1 van het cadeauspel

Bepaal een spelleider. De spelleider kan zelf ook meespelen, maar is ook scheidsrechter! In ronde 1 speel je net zolang totdat de cadeaus van de stapel zijn verdeeld. De jongste speler begint, en gooit de dobbelsteen.

Voor de eerste ronde gelden de volgende acties:

 

De ronde eindigt dus pas als alle cadeautjes gepakt en uitgepakt zijn.

Ronde 2 van het cadeauspel

Voor de tweede ronde, zet je een timer. Spreek vooraf met elkaar af hoelang je wilt gaan spelen. Bijvoorbeeld 30 minuten, of zelfs 60 minuten! Het spel is afgelopen, zodra de timer afgaat. De cadeautjes die je op dat moment in je bezit hebt, mag je houden!

Voor de tweede ronde gelden de volgende acties:

Veel plezier!

Tips voor het spel:

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter